Yoghurtijs met bosvruchten
Equipment
- hoge coupes
Ingrediënten
- 250 ml volle yoghurt
- 25 g suiker
- 125 ml slagroom
- 1 bak diepvries bosvruchten 300 g, ontdooid
- 1 eetlepel(s) citroensap
Instructies
- Los 75 g suiker al roerende in de yoghurt op.
- Klop de slagroom bijna stijf en meng dit luchtig door de yoghurt.
- Bereid dit mengsel in een ijsmachine tot romig ijs, of laat het in de diepvriezer in 4 uur bevriezen.
- Maak het ijs na 3 uur met een staafmixer fijner.
- Kook 150 g bosvruchten met al het vocht en 50 g suiker 5 minuten.
- Pureer dit met een staafmixer tot een fijne saus.
- Laat de saus afkoelen.
- Schep bollen yoghurtijs in hoge coupes, schenk de bosvruchtensaus erover en garneer met het fruit.
Voedingswaarden
Calories: 800 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g