Yoghurtijs met bosvruchten

Yoghurtijs met bosvruchten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 ml volle yoghurt
  • 25 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 bak diepvries bosvruchten 300 g, ontdooid
  • 1 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Los 75 g suiker al roerende in de yoghurt op.
  • Klop de slagroom bijna stijf en meng dit luchtig door de yoghurt.
  • Bereid dit mengsel in een ijsmachine tot romig ijs, of laat het in de diepvriezer in 4 uur bevriezen.
  • Maak het ijs na 3 uur met een staafmixer fijner.
  • Kook 150 g bosvruchten met al het vocht en 50 g suiker 5 minuten.
  • Pureer dit met een staafmixer tot een fijne saus.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Schep bollen yoghurtijs in hoge coupes, schenk de bosvruchtensaus erover en garneer met het fruit.

Voedingswaarden

Calories: 800 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs