Zabaglione IJs

Zabaglione IJs

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 75 gram suiker
  • 6 eetlepels Marsala Italiaanse dessertwijn
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • ½ theelepel gemalen kaneel + voor bestuiven
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 11/4 dl slagroom
  • 6 mooie glazen op voet niet te hoog

Instructies

  • Klop de eidooiers licht op.
  • Voeg de suiker, de Marsala, de citroenschil, 1 theelepel kaneel en de nootmuskaat toe en blijf het mengsel au bain-marie kloppen tot het dik en romig is.
  • Laat de custard al roerend afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel die door de custard.
  • Schenk de zabaglione in mooie glazen of in een grote glazen coupe en laat in de vriezer in ± 6 uur bevriezen.
  • Bestuif het ijs heel licht met een vleugje kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs
Land van herkomst Italië