Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 g verse spinazie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 3 eieren
- 200 ml room
- 1 eetlepel mosterd
- Peper en zout naar smaak
- 125 g zalm in blokjes gesneden
- 75 g gerookte zalm in grove stukken gesneden
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 60 g geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 eetlepel plantaardige olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Vet een bakblik in met boter en rol het bladerdeeg uit.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de spinazie samen met de knoflook tot de spinazie is geslonken.
- Laat het mengsel even uitlekken in een zeef om het overtollige vocht kwijt te raken.
- Klop de eieren los met de room, mosterd, peper en zout.
- Verdeel de verse en gerookte zalm over de bodem van het bladerdeeg.
- Schep de uitgelekte spinazie eroverheen en strooi 1 eetlepel pijnboompitten erover.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.
- Strooi de resterende pijnboompitten over de quiche en bak nog eens 15 minuten tot ze lichtjes geroosterd zijn.
- Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
de zalm kun je ook vervangen door gerookte kip. Geen trek in vlees of vis, vervang dit dan door een extra portie groenten zoals prei of geblancheerde broccoli.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de zalm en spinazie in deze quiche.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 23 g | Vet: 38 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g