Zalm op Parijse wijze

Zalm op Parijse wijze

Zalm op Parijse wijze

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 150 gram doperwten diepvries
  • ½ rode ui
  • 12 kapertjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el mayonaise
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de peterselie zeer fijn.
  • Halveer de ui.
  • Snijd halve ringen van één helft.
  • Verwarm de bouillon tot tegen de kook aan.
  • Pocheer de zalm gedurende 3 minuten.
  • Haal de zalm uit de bouillon met behulp van een spaan en bewaar in een stuk aluminiumfolie.
  • Verwarm de bevroren doperwten in de bouillon tot ze ontdooid en warm zijn.
  • Zet zo nodig de warmtebron hoger.
  • Meng intussen de mayonaise met de peterselie en voeg een klein beetje zout en peper toe.
  • Maak de borden op.
  • Leg een moot zalm op het bord.
  • Bedek deze met een lepel peterselie-mayonaise en leg hier een paar uienringen en wat kapertjes op.
  • Verdeel de doperwten over de borden naast de zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Frankrijk