Zalm Ovenschotel

Zalm Ovenschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 flinke ui dun gesneden in ringen
  • 2 grote groene paprika's zaad en zaadlijsten verwijderd, dun gesneden in ringen
  • Zout
  • Peper naar smaak
  • 4 zalmsteaks ongeveer 2½ cm dik
  • 1 citroen in schijfjes gesneden
  • ½ bosje verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een vuurvaste pan en fruit hierin de geperste knoflook en de ringen ui en
  • paprika gedurende ongeveer 7 minuten.
  • Voeg zout, peper en een scheutje water toe en laat het geheel enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de meeste groenten uit de pan en leg de zalmsteaks op de bodem van de pan.
  • Schik het groentemengsel bovenop de zalm.
  • Leg de schijfjes citroen en de fijngehakte peterselie bovenop de groenten.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de vis in een voorverwarmde oven (180 ºC) gedurende ongeveer 30 minuten, tot de zalm gaar is.
  • Serveer de ovenschotel warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis / Zalm