Zalm-Paling Buideltjes met Gember-Citroensaus
Heerlijk verfijnde buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd in een aromatische gember-citroensaus. Ideaal voor een bijzonder diner!
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 200 g gerookte palingfilet
- 200 g gerookte zalm
- 250 ml melk
- 3 el citroensap
- 3 eieren
- 3 el fijngehakte peterselie
- 4 el gembersiroop
- 75 g bloem
- Boter om in te vetten
- Peper naar smaak
- Snufje zout
Instructies
- Meng de bloem met een snufje zout in een beslagkom.
- Klop de eieren los met de melk en voeg toe aan de bloem.
- Roer tot een glad beslag en laat 2 uur rusten.
- Verhit een koekenpan en vet licht in met boter.
- Bak 4 dunne flensjes van het beslag en houd ze warm.
- Snijd de gerookte zalm en paling in reepjes.
- Meng met de peterselie en breng op smaak met peper.
- Leg op elk flensje een portie van het vismengsel en vouw dicht tot buideltjes.
- Verwarm gembersiroop met citroensap in een pannetje.
- Mix met de staafmixer tot een gladde saus.
- Serveer de buideltjes met warme gember-citroensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen voor extra frisheid. Wijnadvies:
Serveer bij dit gerecht een frisse Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de smaken van de gerookte zalm en paling perfect aanvult.
Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen voor extra frisheid. Wijnadvies:
Serveer bij dit gerecht een frisse Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de smaken van de gerookte zalm en paling perfect aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 28 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g