Zalm-Rösti Omelet met Frisse Salade
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 zak diepvries rösti 600 g
- 6 eieren
- 200 g gerookte zalmsnippers
- 4 eetlepels mosterd-honingdressing fles à 250 ml
- 1 zak sla met tuinkruiden 200 g
Instructies
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de rösti al omscheppend ongeveer 8 minuten.
- Breek ondertussen de eieren boven een grote kom en klop ze los met zout en peper.
- Schep de gebakken rösti en zalmsnippers door het losgeklopte ei.
- Doe het mengsel in de pan en laat het afgedekt in ongeveer 10 minuten stollen tot een omelet.
- Meng de dressing door de sla in een kom en verdeel de sla over vier borden.
- Snijd de omelet in parten en leg deze naast de sla op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht vanwege de combinatie van de zachte zalmsnippers en de knapperige rösti, met de verfrissende salade als tegenhanger.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g