Zalm sandwichrepen
AllerHande april 2000
Equipment
Ingrediënten
- 4 blaadjes kropsla
- 1 bosuitje
- ½ citroen
- 100 g verse roomkaas op kamertemperatuur
- versgemalen zwarte peper
- 100 gr zalm gerookte
- 8 sneetjes wit-casinobrood
Instructies
- Sla wassen, nerf eruit scheuren en sla droogdeppen.
- Bosui schoonmaken en fijn snijden.
- Citroenschil onder koud stromend water schoonboenen en raspen.
- Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren.
- Op smaak brengen met peper.
- Helft van sneetjes brood dun met roomkaas besmeren.
- Blaadjes sla en plakjes zalm erover verdelen.
- Andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas besmeren en op met zalm belegde sandwiches leggen.
- Korsten van sandwiches snijden.
- Sandwiches elk in 3 repen snijden.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.