Zalm sandwichrepen

AllerHande april 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 bosuitje
  • ½ citroen
  • 100 g verse roomkaas op kamertemperatuur
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 gr zalm gerookte
  • 8 sneetjes wit-casinobrood

Instructies

  • Sla wassen, nerf eruit scheuren en sla droogdeppen.
  • Bosui schoonmaken en fijn snijden.
  • Citroenschil onder koud stromend water schoonboenen en raspen.
  • Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Helft van sneetjes brood dun met roomkaas besmeren.
  • Blaadjes sla en plakjes zalm erover verdelen.
  • Andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas besmeren en op met zalm belegde sandwiches leggen.
  • Korsten van sandwiches snijden.
  • Sandwiches elk in 3 repen snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch
Extra aanwijzing Snel te maken