Zalmbrood - Een Verfijnde Visdelicatesse
Geniet van dit heerlijke zalmbrood als een verfijnde visdelicatesse bij de lunch of als snack!
Ingrediënten
- 250 g zalm
- 3 eieren
- 1.5 dl mayonaise
- 0.25 l water
- 1 takje tijm
- 0.5 l witte wijn
- 2 uien
- 1 laurierblad
- 8 olijven
- 1 blikje paprika
- Peterselie
- Sla
- 150 g rijst
- 8 groene olijven
- Zout en peper naar smaak
- Tomatenpuree
Instructies
- Schil de uien en snijd ze in ringen.
- Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
- Laat 20 minuten koken.
- Dompel de zalmmoten in het kokende vocht en laat ze 10 minuten pocheren.
- Laat de vis vervolgens afkoelen in de court-bouillon.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de eieren hard in 10 minuten en laat ze vervolgens afkoelen.
- Meng de mayonaise met tomatenpuree tot een mooie roze kleur ontstaat.
- Verwijder de pitten uit de olijven.
- Laat de paprika uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
- Maal de zalm fijn in een mixer.
- Voeg de gekookte rijst, olijven, paprika's en in blokjes gesneden eieren toe aan de gemalen zalm.
- Voeg ook de mayonaise toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
- Schep het zalmmengsel in de vorm en druk het stevig aan.
- Laat het zalmbrood minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
- Garneer met verse peterselie en serveer met extra olijven indien gewenst.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g