Zalmbrood met rijst en frisse garnituur

Zalmbrood met rijst en frisse garnituur

Zalmbrood met rijst en frisse garnituur

Een verfijnd zalmbrood met rijst, olijven en paprika, perfect als luxe lunch of lichte snack. Elegant en eenvoudig te bereiden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 250 g zalm
  • 3 eieren
  • 150 g rijst
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 el tomatenpuree
  • 0,25 l water
  • 0,5 l witte wijn
  • 2 uien in ringen
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 8 groene olijven ontpit
  • 1 blikje paprika uitgelekt en in blokjes
  • Verse peterselie voor garnering
  • Sla voor serveren
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de uien in ringen.
  • Breng in een pan het water, de witte wijn, uien, tijm, laurierblad, zout en peper aan de kook.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Pocheer de zalmmoten 10 minuten in de kokende court-bouillon.
  • Laat de vis afkoelen in de bouillon.
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Kook de eieren hard in 10 minuten en laat ze afkoelen.
  • Meng de mayonaise met tomatenpuree tot een roze saus.
  • Snijd de olijven in stukjes en de paprika in blokjes.
  • Maal de zalm fijn in een mixer.
  • Voeg de gekookte rijst, olijven, paprika en in blokjes gesneden eieren toe aan de gemalen zalm.
  • Meng de roze mayonaise door het zalmmengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een cakevorm vochtig en vul deze met het zalmmengsel.
  • Druk goed aan en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Leg blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
  • Garneer met verse peterselie en extra olijven naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Brood / Broodjes / Lunch / Snack / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden