Zalmbrood met rijst en frisse garnituur
Een verfijnd zalmbrood met rijst, olijven en paprika, perfect als luxe lunch of lichte snack. Elegant en eenvoudig te bereiden!
Ingrediƫnten
- 250 g zalm
- 3 eieren
- 150 g rijst
- 1,5 dl mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 0,25 l water
- 0,5 l witte wijn
- 2 uien in ringen
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 8 groene olijven ontpit
- 1 blikje paprika uitgelekt en in blokjes
- Verse peterselie voor garnering
- Sla voor serveren
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de uien in ringen.
- Breng in een pan het water, de witte wijn, uien, tijm, laurierblad, zout en peper aan de kook.
- Laat 20 minuten koken.
- Pocheer de zalmmoten 10 minuten in de kokende court-bouillon.
- Laat de vis afkoelen in de bouillon.
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Kook de eieren hard in 10 minuten en laat ze afkoelen.
- Meng de mayonaise met tomatenpuree tot een roze saus.
- Snijd de olijven in stukjes en de paprika in blokjes.
- Maal de zalm fijn in een mixer.
- Voeg de gekookte rijst, olijven, paprika en in blokjes gesneden eieren toe aan de gemalen zalm.
- Meng de roze mayonaise door het zalmmengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Maak een cakevorm vochtig en vul deze met het zalmmengsel.
- Druk goed aan en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Leg blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
- Garneer met verse peterselie en extra olijven naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g