Zalmburgers met Citroenpasta en Sugar Snaps

Zalmburgers met Citroenpasta en Sugar Snaps

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 x 250 g verse zalmfilet
  • 1 komkommer
  • ½ citroen
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 g boter
  • 300 g spaghetti
  • 1 schaaltje sugar snaps 200 g
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden

Instructies

  • Snijd de zalm in plakjes en hak deze grof in een keukenmachine of met een mes.
  • Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd in plakjes.
  • Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap uit.
  • Meng in een kom de zalm goed met het losgeklopte ei, mosterd en zout en peper naar smaak.
  • Vorm van het mengsel 4 dikke zalmburgers.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege voorzichtig om.
  • Roer de citroenrasp en -sap door het bakvet van de zalmburgers.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Smelt in een pan met dikke bodem 25 g boter en schep de sugar snaps en 1 eetlepel water erdoor.
  • Stoof afgedekt 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de komkommer en bosuitjes toe aan de sugar snaps.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat alles afgedekt nog 3-4 minuten zachtjes stoven.
  • Laat de spaghetti uitlekken en schep het bakvet met citroen erdoor.
  • Serveer de zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps combineren goed met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 780 kcal | koolhydraten: 69 g | Protein: 48 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Zout arm