Zalmburgers met Citroenpasta en Sugar Snaps
Equipment
Ingrediënten
- 2 x 250 g verse zalmfilet
- 1 komkommer
- ½ citroen
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepels mosterd
- 50 g boter
- 300 g spaghetti
- 1 schaaltje sugar snaps 200 g
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
Instructies
- Snijd de zalm in plakjes en hak deze grof in een keukenmachine of met een mes.
- Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd in plakjes.
- Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap uit.
- Meng in een kom de zalm goed met het losgeklopte ei, mosterd en zout en peper naar smaak.
- Vorm van het mengsel 4 dikke zalmburgers.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege voorzichtig om.
- Roer de citroenrasp en -sap door het bakvet van de zalmburgers.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Smelt in een pan met dikke bodem 25 g boter en schep de sugar snaps en 1 eetlepel water erdoor.
- Stoof afgedekt 5 minuten zachtjes.
- Voeg de komkommer en bosuitjes toe aan de sugar snaps.
- Breng op smaak met zout en peper en laat alles afgedekt nog 3-4 minuten zachtjes stoven.
- Laat de spaghetti uitlekken en schep het bakvet met citroen erdoor.
- Serveer de zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps combineren goed met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 780 kcal | koolhydraten: 69 g | Protein: 48 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g