Zalmfilet à la Minute met Romige Beurre Blanc
Snel en verfijnd: zalmfilet met een romige beurre blanc en frisse salade.
Equipment
- Kleine pan
- Au bain-marie opstelling
Ingrediënten
- 1 ½ dl witte wijn
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 250 g koude boter in blokjes
- Grof zeezout
- 400 g zalmfilet met vel
- Zout en peper
- 1 dl sherryazijn
- ½ eetlepel mosterd
- 2 dl olijfolie
- 8 kleine krieltjes in de schil
- 75 g gemengde groene salade
- Schijfjes citroen
Instructies
- Voorbereiding:
- Breng de witte wijn en sjalotjes aan de kook.
- Laat het mengsel tot 1/4 inkoken en zeef het.
- Klop de blokjes boter geleidelijk door het ingekookte mengsel voor de beurre blanc en houd warm au bain-marie.
- Strooi een laag grof zeezout in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi de bovenkant van de zalmfilet met zout en peper, en leg deze met de velkant op het zeezout.
- Zet afgedekt koel weg.
- Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar.
- Zet de zalmfilet onafgedekt 3-5 minuten in de oven (de vis moet rosé blijven).
- Verwijder het vel en snijd de zalm in repen.
- Klop een vinaigrette van sherryazijn, mosterd, olijfolie, zout en peper.
- Laatste hand:
- Schik op borden de gemengde groene salade, de zalmrepen, gekookte krieltjes en schijfjes citroen.
- Schenk de beurre blanc over het gerecht en serveer de rest apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een elegante en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis.
Serveer dit gerecht met een elegante en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 38 g | Zout: 18 g | Sugar: 3 g