Zalmfilet in papillotte met zuring en venkel
Zalmfilet verpakt in papillotte met frisse zuring, venkel en een vleugje citroen. Een elegant en smaakvol gerecht met een zachte botersaus.
Equipment
- messen
- vuurvaste schotel
Ingrediënten
- 100 g boter
- 1 citroen
- 500 g zuring
- 6 zalmfilets 200 g per stuk
- Peper en zout naar smaak
- Een paar venkelzaadjes
Instructies
- Was de zuring, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.
- Maak de zalmfilets schoon door de huid en eventuele graten te verwijderen.
- Leg de zalmfilets op een stuk aluminiumfolie.
- Verdeel een beetje gehakte zuring over elke filet.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi enkele venkelzaadjes over de vis.
- Leg op elke filet een klontje boter en een schijf citroen.
- Vouw de aluminiumfolie dicht, maar laat wat ruimte tussen de vis en de folie.
- Leg de papillotten op een vuurvaste schotel en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Serveer direct in de papillotten, zodat de aroma’s goed behouden blijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse maître d'hôtel-boter van peterselie, citroensap, peper en zout voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Vouvray of een elegante witte Graves past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 42 g | Vet: 27 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0.5 g