Zalmfilet met rode paprikasaus
Aller Hande 1996
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 sjalotje
- 60 g boter of margarine
- 2 eetlepels witte vermouth
- 1 theelepel dragon
- 1 dl visfond pot á 380 ml, AH,
- 2 eetlepels zalmpaté worstje á 125 g, wijnen,
- 1 bekertje crème fraîche 200 ml,
- zout peper,
- 400 gr zalmfilet
Instructies
- Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
- Rest van paprika schoonmaken en klein
- snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
- In kleine pan 20 g boter smelten.
- Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
- Vermouth, dragon en fond toevoegen.
- Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
- Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
- Rest van crème fraîche erdoor roeren.
- Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
- Vier borden voorverwarmen.
- In koekenpan rest van boter verhitten.
- Zalmfilets erin leggen.
- Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
- Bestrooien met zout en peper.
- Paprikasaus op borden scheppen.
- Zalmfilets erin leggen.
- Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
- Garneren met paprikaringen.
- Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.