Zalmfilet met rode paprikasaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalotje
  • 60 g boter of margarine
  • 2 eetlepels witte vermouth
  • 1 theelepel dragon
  • 1 dl visfond pot á 380 ml, AH,
  • 2 eetlepels zalmpaté worstje á 125 g, wijnen,
  • 1 bekertje crème fraîche 200 ml,
  • zout peper,
  • 400 gr zalmfilet

Instructies

  • Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
  • Rest van paprika schoonmaken en klein
  • snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
  • In kleine pan 20 g boter smelten.
  • Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
  • Vermouth, dragon en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
  • Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
  • Rest van crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikasaus op borden scheppen.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
  • Garneren met paprikaringen.
  • Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zalm