Zalmfilet met Rode Peperkorst en Limoen Hasselback Aardappeltjes
Ingrediënten
- 2 limoenen
- 4 vastkokende aardappels ca. 200 g per stuk
- 4 eetlepels roerbakolie
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 serehstengel
- 7½ g verse koriander
- 20 g gemalen kokos
- 4 zalmfilets ca. 100 g per stuk
- 2 rode pepers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 ºC (gasovenstand 5).
- Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil eraf.
- Pers één limoen uit en zet het sap apart.
- Boen de aardappels schoon en snijd elke aardappel in tot bijna aan de onderkant met inkepingen van 2 millimeter, zodat je een Hasselback-effect krijgt.
- Zet de aardappels op een bakplaat.
- Strooi de limoenschil over de aardappels en besprenkel ze met enkele druppeltjes limoensap en 2 eetlepels roerbakolie.
- Maal royaal zout en peper erover.
- Maak de rode pepers en de serehstengel schoon en hak ze heel fijn.
- Hak ook de koriander fijn.
- Meng in een kom de rode peper, sereh, koriander, gemalen kokos en de resterende 2 eetlepels roerbakolie.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Spreid de zalmfilets uit en bestrijk ze met het rode-pepermengsel.
- Druk het mengsel goed aan op de zalm.
- Rooster de aardappels ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Leg de zalmfilets naast de aardappels op de bakplaat en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar en bruin worden.
- Schep de zalmfilets voorzichtig met een pannenkoekmes op voorverwarmde borden en leg de geroosterde aardappels ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen hebben een lichte zuurgraad die goed samengaat met de frisse limoensmaak en de kruidige korst van de zalm.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 2 g