Zalmfilet met rode peperkorst en limoenaardappeltjes
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 2 limoenen
- 4 vastkokende aardappels ca. 200 g
- 4 eetlepels roerbakolie
- zout
- 1 serehstengel
- 7½ gr koriander verse
- 20 g gemalen kokos
- 4 zalmfilets à ca. 100 g
- versgemalen zwarte peper
- 2 rode pepers
Instructies
- Limoenen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
- 1 limoen uitpersen.
- Aardappels schoonboenen en bij elk 2 millimeter tot bijna aan onderkant insnijden en op bakplaat zetten.
- Limoenschil erover strooien en besprenkelen met enkele druppeltjes limoensap en 2 eetlepels roerbakolie.
- Royaal zout en peper erboven malen.
- Rode pepers en sereh schoonmaken en heel fijn hakken.
- Koriander fijnhakken.
- In kom peper sereh, koriander, kokos en rest van olie goed mengen.
- Zout naar smaak toevoegen.
- Zalmfilets uitspreiden en rode-pepermengsel erover uitstrijken.
- Goed aandrukken.
- Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
- Aardappels ca. 30 minuten roosteren.
- Zalmfilets naast aardappels op bakplaat leggen en in ca. 10 minuten gaar en bruin laten worden. Zalmfilets met pannenkoekmes voorzichtig op voorverwarmde borden scheppen.
- Aardappels ernaast zetten.