Zalmfilet met rode peperkorst en limoenaardappeltjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 4 vastkokende aardappels ca. 200 g
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • zout
  • 1 serehstengel
  • gr koriander verse
  • 20 g gemalen kokos
  • 4 zalmfilets à ca. 100 g
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 rode pepers

Instructies

  • Limoenen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
  • 1 limoen uitpersen.
  • Aardappels schoonboenen en bij elk 2 millimeter tot bijna aan onderkant insnijden en op bakplaat zetten.
  • Limoenschil erover strooien en besprenkelen met enkele druppeltjes limoensap en 2 eetlepels roerbakolie.
  • Royaal zout en peper erboven malen.
  • Rode pepers en sereh schoonmaken en heel fijn hakken.
  • Koriander fijnhakken.
  • In kom peper sereh, koriander, kokos en rest van olie goed mengen.
  • Zout naar smaak toevoegen.
  • Zalmfilets uitspreiden en rode-pepermengsel erover uitstrijken.
  • Goed aandrukken.
  • Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Aardappels ca. 30 minuten roosteren.
  • Zalmfilets naast aardappels op bakplaat leggen en in ca. 10 minuten gaar en bruin laten worden. Zalmfilets met pannenkoekmes voorzichtig op voorverwarmde borden scheppen.
  • Aardappels ernaast zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm