Zalmfilet met Romige Rucolastamppot
Equipment
- kommetje
- Grill of oven
Ingrediënten
- 50 g zachte boter
- 1 theelepel djinten komijnpoeder
- 2 theelepels citroensap
- 200 g zalmfilet
- 1 zakje aardappelpuree à la minute
- 75 g rucolasla
- 125 g cherrytomaatjes gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de grill voor.
- Meng in een kommetje de boter met de komijn, citroensap, zout en peper.
- Halveer de zalmfilet, leg deze op een bakplaat en bestrijk met 1 eetlepel van de komijnboter.
- Schuif de bakplaat onder de hete grill en grill de zalmfilets in 6-8 minuten bijna gaar.
- Bereid de aardappelpuree in de laatste minuut van de griltijd met kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer de rucola, gehalveerde cherrytomaatjes en 1 eetlepel van de komijnboter door de aardappelpuree en verwarm het stamppotje nog even door.
- Schep de stamppot op twee borden, leg de zalmfilet erop en verdeel de rest van de komijnboter erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse en lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen complementeren de smaken van de zalm en de frisse rucolastamppot.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g