Zalmfilet met shii-take
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 100 g shii-take
- 6 bosuitjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel sojasaus Chinese Emperor,
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- 400 gr zalmfiletzout
- peper
- 3 eetlepels boter of margarine,
Instructies
- Shii-take schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
- Bosui wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm lengte snijden.
- In kommetje azijn, sojasaus, aardappelzetmeel en 2 eetlepels water door elkaar roeren.
- Zalmfilet bestrooien met zout en peper.
- In pan boter verhitten.
- Zalmfilet in ca. 6 minuten gaar bakken, halverwege keren.
- Zalmfilet uit pan op bord scheppen.
- In dezelfde pan bosui en shii-take al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
- Sojasausmengsel erdoor roeren.
- Zalmfilet over vier borden verdelen.
- Shii-takemengsel erop scheppen.
- Serveren met aardappelkroketjes.