Zalmfilet met shii-take

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g shii-take
  • 6 bosuitjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel sojasaus Chinese Emperor,
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 400 gr zalmfiletzout
  • peper
  • 3 eetlepels boter of margarine,

Instructies

  • Shii-take schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
  • Bosui wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm lengte snijden.
  • In kommetje azijn, sojasaus, aardappelzetmeel en 2 eetlepels water door elkaar roeren.
  • Zalmfilet bestrooien met zout en peper.
  • In pan boter verhitten.
  • Zalmfilet in ca. 6 minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Zalmfilet uit pan op bord scheppen.
  • In dezelfde pan bosui en shii-take al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Sojasausmengsel erdoor roeren.
  • Zalmfilet over vier borden verdelen.
  • Shii-takemengsel erop scheppen.
  • Serveren met aardappelkroketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm