Zalmfilet op courgette en tomaten

Zalmfilet op courgette en tomaten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 4 zalmfilet a 150 gr.
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el. plantaardige olie
  • zout
  • peper
  • 350 gram courgettes kleine
  • 1 klein teentje knoflook
  • 300 gram vleestomaten
  • 1 tl tijm verse

Instructies

  • Zalmfilets afspoelen en droogdeppen.
  • Eventueel graten verwijderen.
  • Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgdekt in de koelkast zetten.
  • De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden.
  • De knoflook schoonmaken.
  • Kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het krooontje verwijderen.
  • Het vruchtvlees in stukken snijden.
  • De helft van de olie in een koekenpan verhitten.
  • De courgette kort bakken.
  • De knoflook erboven uitpersen en het vuur lager zetten.
  • De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met peper en zout en tijm. Met deksel op de pan gedurende 10 min. laten smoren.
  • Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten.
  • De zalmfilets erin leggen het vuur beetje lager zetten.
  • Aan beide kanten ca. 4 min. bakken. Voorzichtig omdraaien!
  • De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen.
  • De zalmfilets erop leggen en serveren met aardappelen met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Vervang zalm door kabeljauw of roodbaars
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Vis / Zalm
Land van herkomst Nederland