Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Zalmfilets afspoelen en droogdeppen.
Eventueel graten verwijderen.
Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgdekt in de koelkast zetten.
De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden.
De knoflook schoonmaken.
Kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het krooontje verwijderen.
Het vruchtvlees in stukken snijden.
De helft van de olie in een koekenpan verhitten.
De courgette kort bakken.
De knoflook erboven uitpersen en het vuur lager zetten.
De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met peper en zout en tijm. Met deksel op de pan gedurende 10 min. laten smoren.
Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten.
De zalmfilets erin leggen het vuur beetje lager zetten.
Aan beide kanten ca. 4 min. bakken. Voorzichtig omdraaien!
De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen.
De zalmfilets erop leggen en serveren met aardappelen met peterselie.
Variatie:
Vervang zalm door kabeljauw of roodbaars
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Zalmfilet op courgette en tomaten