Zalmmousse met bleekselderij

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine witte
  • 15 gr dille verse
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje rode zalm netto 213 g, John West,
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 ½ eetlepel citroensap
  • liter slagroom
  • zout
  • peper
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Kom invetten.
  • Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
  • Velletjes en graatjes verwijderen.
  • In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
  • In pannetje citroensap verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
  • Slagroom stijfkloppen.
  • Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmmengsel in kom scheppen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
  • Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
  • Losjes tot roosjes oprollen.

BEREIDEN:

  • Kom enkele seconden in heet water houden.
  • Platte schaal erop leggen.
  • Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
  • Garneren met zalmroosjes.
  • Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
  • Rest apart erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met toast.

Voedingswaarden

Calories: 125 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm