Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zalm moten van 200 g (vers of diepvries)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 bosuitjes
  • 125 ml crème fraîche
  • citroensap
  • olijfolie
  • 250 g bladspinazie verse
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 200 g sperzieboontjes verse
  • 6 plakjes ontbijtspek

Instructies

  • Indien zalm uit de vriezer wordt gebruikt (gaat prima!) zorg er dan voor dat deze ontdooid is.
  • Dep eventueel vocht weg met wat keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg minimaal 5 minuten zodat ze vouwbaar zijn.
  • Rol 2 plakjes deeg wat uit, zodat ze aan de randen 1 cm. groter zijn.
  • Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en roer deze door de crème fraîche.
  • Doe er een klein beetje citroensap bij.
  • Verhit in een wok een beetje olijfolie en bak hierin de spinazie totdat deze slap is.
  • De spinazie moet flink slinken.
  • Knip een ruim stuk bakpapier, zodat er een plakje bladerdeeg op kan worden gelegd.
  • Neem een plakje bladerdeeg, leg dit op het bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.
  • Bestrijk het bladerdeeg met een flinke laag van het crème-fraîchemengsel, maar laat de randen vrij.
  • Wrijf de zalm in met wat versgemalen peper, (zee)zout en citroensap en leg deze op het bladerdeeg.
  • Bedek de zalm bovenop en rondom met wat van de gebakken spinazie.
  • Maak de randjes van het bladerdeeg wat vochtig met water.
  • Pak het grotere plakje bladerdeeg en leg dit over de zalm, zodat het een deksel vormt over het pakketje.
  • Druk de randjes met een vork aan.
  • Maak het andere pakketje op dezelfde manier.
  • Pak de pakketjes aan het bakpapier op en leg ze in een ondiepe ovenschaal.
  • Plaats in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten.
  • Wanneer de pakketjes een mooie bruine kleur hebben zijn ze klaar.
  • Snijd, terwijl de pakketjes in de oven staan, de puntjes van de boontjes, was ze en kook ze beetgaar.
  • Giet ze af en laat even afkoelen.
  • Vorm van de gekookte sperzieboontjes bundeltjes, wikkel deze in plakjes ontbijtspek en bak deze op een laag vuur in een pan met weinig boter enkele minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met notenrijst of aardappelgratin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm