Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes
Ingrediënten
- 2 zalm moten van 200 g (vers of diepvries)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 bosuitjes
- 125 ml crème fraîche
- citroensap
- olijfolie
- 250 g bladspinazie verse
- versgemalen peper
- zeezout
- 200 g sperzieboontjes verse
- 6 plakjes ontbijtspek
Instructies
- Indien zalm uit de vriezer wordt gebruikt (gaat prima!) zorg er dan voor dat deze ontdooid is.
- Dep eventueel vocht weg met wat keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg minimaal 5 minuten zodat ze vouwbaar zijn.
- Rol 2 plakjes deeg wat uit, zodat ze aan de randen 1 cm. groter zijn.
- Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en roer deze door de crème fraîche.
- Doe er een klein beetje citroensap bij.
- Verhit in een wok een beetje olijfolie en bak hierin de spinazie totdat deze slap is.
- De spinazie moet flink slinken.
- Knip een ruim stuk bakpapier, zodat er een plakje bladerdeeg op kan worden gelegd.
- Neem een plakje bladerdeeg, leg dit op het bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.
- Bestrijk het bladerdeeg met een flinke laag van het crème-fraîchemengsel, maar laat de randen vrij.
- Wrijf de zalm in met wat versgemalen peper, (zee)zout en citroensap en leg deze op het bladerdeeg.
- Bedek de zalm bovenop en rondom met wat van de gebakken spinazie.
- Maak de randjes van het bladerdeeg wat vochtig met water.
- Pak het grotere plakje bladerdeeg en leg dit over de zalm, zodat het een deksel vormt over het pakketje.
- Druk de randjes met een vork aan.
- Maak het andere pakketje op dezelfde manier.
- Pak de pakketjes aan het bakpapier op en leg ze in een ondiepe ovenschaal.
- Plaats in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten.
- Wanneer de pakketjes een mooie bruine kleur hebben zijn ze klaar.
- Snijd, terwijl de pakketjes in de oven staan, de puntjes van de boontjes, was ze en kook ze beetgaar.
- Giet ze af en laat even afkoelen.
- Vorm van de gekookte sperzieboontjes bundeltjes, wikkel deze in plakjes ontbijtspek en bak deze op een laag vuur in een pan met weinig boter enkele minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met notenrijst of aardappelgratin.