Zalmsalade Partybroodjes met Frisse Kruiden
Luchtige partybroodjes gevuld met een frisse zalmsalade, perfect als feestelijke traktatie of lichte lunchoptie.
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 gedroogde tomaatjes op olie fijngehakt
- 12 bake-off partybroodjes of glutenvrije variant
- 50 g waterkers of veldsla
- 200 g gerookte zalm
- 1 stengel bleekselderij in piepkleine blokjes
- Snufje gedroogde dragon
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Bak de 12 bake-off partybroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de gerookte zalm, bleekselderij en gedroogde tomaatjes in kleine blokjes.
- Meng de zalm, bleekselderij en tomaatjes met mayonaise, citroensap, dragon, peper en zout in een kom.
- Snijd de partybroodjes open.
- Leg een toefje waterkers of veldsla op de onderkant van elk broodje.
- Schep de zalmsalade op de sla.
- Plaats de bovenkant van de broodjes erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de broodjes met een extra schijfje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij deze zalmsalade partybroodjes.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 3 g