Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Ondiepe pan
- 4 kleine kopjes
- keukenpapier
Ingrediënten
- 400 g zalmtartaar
- 1 citroen schoongeboend
- 10 g bieslook
- 4 biologische eieren
- 125 g crème fraîche
- 4 kerstboom kerstcrackers
- 2 eetlepels azijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Haal de zalmtartaar een half uur voor serveren uit de diepvries.
- Rasp de gele schil van de citroen, pers de vrucht uit en snij de bieslook fijn. Roer het rasp en de helft van de bieslook door de zalm. Breng op smaak met peper en citroensap. Verdeel de crème fraîche en de zalmtartaar over borden.
- Breng 6 cm water tot tegen de kook aan in een ondiepe pan, voeg de azijn toe en zet daarna het vuur laag.
- Breek elk ei in een klein kopje en bekleed een bord met keukenpapier. Maak met een lepel een draaikolkje in het hete water, schenk een ei in het kolkje en pocheer het ei 2 tot 3 minuten. Schep het met een schuimspaan uit de pan en leg het op het keukenpapier. Herhaal dit met de rest van de eieren.
- Leg de eieren op de zalmtartaar. Bestrooi met de bieslook, zout en peper naar smaak en serveer de kerstcrackers erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als het pocheren van eieren te veel moeite kost, serveer de zalmtartaar dan met zachtgekookte eieren.
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g