Zalmtournedos met kruidendressing
Equipment
Ingrediënten
- 1 schaaltje zalmtournedos 200 g, AH,
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel bloem
- 6 eetlepels olijfolie,
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 eetlepel Dijonmosterd Grey Poupon,
- 3 theelepels bieslook doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
- 1 theelepel basilicum doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
- 1 theelepel vloeibare honing
- 25 g boter of margarine
- 1 pak pangroente Auberge 300 g, diepvries, AH,
Instructies
Voorbereiding:
- Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier.
- Bestrooien met zout en peper.
- Om elke tournedos 2 plakjes spek vouwen en vastzetten met cocktailprikker.
- Op plat bord bloem strooien.
- Tournedos door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt -zijn met bloem.
- In kom 4 eetlepels olie, citroensap, sinaasappelsap, mosterd, bieslook, basilicum en honing tot dressing mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden:
- In hapjespan boter en rest van olie verhitten.
- Zalmtournedos aan beide kanten snel dichtschroeien en op middelhoog vuur ca. 8 minuten bakken, halverwege keren.
- Intussen in pan weinig water met zout aan de kook brengen.
- Pangroente toevoegen en afgedekt ca. 6 á 8 minuten zachtjes koken.
- Groente over twee borden verdelen.
- Beetje kruidendressing erover schenken.
- Zalmtournedos in midden leggen en besprenkelen met rest van dressing.
- Serveren met gebakken krielaardappeltjes.