Zeetongrolletjes met Camembert Room

Zeetongrolletjes met Camembert Room

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 satéprikkers

Ingrediënten

  • 150 g gepelde garnalen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 4 zeetongfilets
  • Peper naar smaak
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • 125 g camembert
  • 200 g crème fraîche
  • zout naar smaak

Instructies

  • Spoel de garnalen af en dep ze droog.
  • Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
  • Was de tijm.
  • Spoel de visfilets af en dep ze droog.
  • Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
  • Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
  • Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
  • Zeef de fond en vang deze op.
  • Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
  • Verhit de fond.
  • Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
  • Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
  • Voeg de garnalen toe.
  • Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
  • Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
  • Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer ze met een koele witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Vis / Zeevruchten