Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 groot ei vers
- 1 ½ theelepel mosterd
- 1 eetlepel suiker
- 3 flinke eetlepels azijn gebruik bij voorkeur zoetzure azijn uit een aangebroken potje augurken of zilveruitjes en wanneer het ‘sap’ van Amsterdamse uitjes gebruikt, wordt de mayo nog geler van kleur
- 300 ml olie sla- , koolzaal-, mais- of zonnebloemolie
- 2 theelepel citroensap
- peper en zout naar eigen smaak en behoefte
Instructies
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Doe het hele ei en de mosterd in een hoge smalle kom (speciaal bestemd voor de staafmixer).
- Giet daarop de azijn en dan de olie.
- Voeg peper & zout, de suiker en de citroensap toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Let op: Lang mixen heeft over het algemeen geen zin.
Het proces moet in één keer gebeuren dus moet de mayonaise in één keer goed zijn. Actie: Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek hem heel langzaam en met gevoel, dus heeeel langzaam omhoog. En…. klaar is je mayonaise.
Het proces moet in één keer gebeuren dus moet de mayonaise in één keer goed zijn. Actie: Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek hem heel langzaam en met gevoel, dus heeeel langzaam omhoog. En…. klaar is je mayonaise.