Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groot ei vers
  • 1 ½ theelepel mosterd
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 flinke eetlepels azijn gebruik bij voorkeur zoetzure azijn uit een aangebroken potje augurken of zilveruitjes en wanneer het ‘sap’ van Amsterdamse uitjes gebruikt, wordt de mayo nog geler van kleur
  • 300 ml olie sla- , koolzaal-, mais- of zonnebloemolie
  • 2 theelepel citroensap
  • peper en zout naar eigen smaak en behoefte

Instructies

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe het hele ei en de mosterd in een hoge smalle kom (speciaal bestemd voor de staafmixer).
  • Giet daarop de azijn en dan de olie.
  • Voeg peper & zout, de suiker en de citroensap toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Let op: Lang mixen heeft over het algemeen geen zin.
Het proces moet in één keer gebeuren dus moet de mayonaise in één keer goed zijn.
Actie: Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek hem heel langzaam en met gevoel, dus heeeel langzaam omhoog. En…. klaar is je mayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus