Zelfgebakken Pepernoten

Zelfgebakken Pepernoten - Receptenplein.nl

Zelfgebakken Pepernoten

Zelfgebakken pepernoten, heerlijk kruidig en perfect voor Sinterklaasavond.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram basterdsuiker
  • 60 gram boter

Instructies

  • Doe het bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden en de boter in een kom.
  • Snijd de boter in de kom in stukjes.
  • Kneed het mengsel tot een bal.
  • Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 170°C.
  • Draai kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  • Druk de balletjes licht in met je duim.
  • Bak de pepernoten in ± 10 minuten gaar in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een kopje warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Sinterklaas