Zelfgemaakte Bastognekoeken

Een vrolijke, vintage foto van versgebakken Bastognekoeken, gerangschikt op een rustiek houten bord in een warme keuken met blauwe en groene accenten. De goudbruine, rechthoekige koeken liggen op een houten tafel bij een raam waar zacht licht doorheen valt. De keuken heeft vrolijke elementen zoals blauwe keramische potten, groen geschilderde houten kastjes en een blauw-wit geruite doek, wat zorgt voor een frisse en huiselijke sfeer die perfect past bij traditioneel Belgisch bakken.

Zelfgemaakte Bastognekoeken

Heerlijke zelfgemaakte Bastognekoeken met een rijke smaak van kandijsuiker en koekkruiden.
Porties: 20 koekjes
(inclusief rusttijd) 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g gezouten roomboter
  • 75 g kandijsuiker gemalen
  • 1 dl kandijstroop
  • 3 eierdooiers
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de bakplaat in met boter.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, roomboter, kandijstroop, eierdooiers en koekkruiden in een kom.
  • Meng alles goed tot een glad beslag.
  • Voeg de gemalen kandijsuiker toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek en zet het deeg 1 uur in de koelkast om te rusten.
  • Maak van het deeg platte, rechthoekige hoopjes en leg ze op de ingevette bakplaat.
  • Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een kop warme chocolademelk of een glas dessertwijn zoals Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 125 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter