Zelfgemaakte Knapperige Kruidnootjes
Deze knapperige, zelfgemaakte kruidnootjes zijn heerlijk kruidig en een onmisbare traktatie tijdens Sinterklaas. Bak ze zelf en geniet van de geur!
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g basterdsuiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 40 g boter in kleine stukjes
- 2 eetlepels melk
Instructies
- Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, speculaaskruiden en een mespunt zout boven een kom.
- Voeg de boter en melk toe en wrijf met de vingers tot kruimels.
- Kneed het deeg tot een stevige bal en verpak in huishoudfolie.
- Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol kleine balletjes van het deeg (ca.
- 1 cm doorsnede) en druk ze iets platter op de bakplaat.
- Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in ca.
- 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Meng 50 g fijngehakte pure chocolade door het deeg voor een extra lekkere twist.Wijnadvies:
Lekker bij een glas warme chocolademelk of een kruidige glühwein.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g