Zelfgemaakte Knapperige Kruidnootjes

Een rustieke houten tafel met een kom gevuld met zelfgemaakte, knapperige kruidnootjes, goudbruin en rond met een licht gebarsten textuur. Enkele nootjes liggen verspreid rondom de kom, met decoratieve kaneelstokjes en steranijs ernaast. Er staat een glas melk of warme chocolademelk naast. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme, feestelijke verlichting.

Zelfgemaakte Knapperige Kruidnootjes

Deze knapperige, zelfgemaakte kruidnootjes zijn heerlijk kruidig en een onmisbare traktatie tijdens Sinterklaas. Bak ze zelf en geniet van de geur!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 40 g boter in kleine stukjes
  • 2 eetlepels melk

Instructies

  • Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, speculaaskruiden en een mespunt zout boven een kom.
  • Voeg de boter en melk toe en wrijf met de vingers tot kruimels.
  • Kneed het deeg tot een stevige bal en verpak in huishoudfolie.
  • Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol kleine balletjes van het deeg (ca.
  • 1 cm doorsnede) en druk ze iets platter op de bakplaat.
  • Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in ca.
  • 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Meng 50 g fijngehakte pure chocolade door het deeg voor een extra lekkere twist.

Wijnadvies:

Lekker bij een glas warme chocolademelk of een kruidige glühwein.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Koek
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Sinterklaas