Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer
Heerlijke zelfgemaakte pretzels
Perfect voor elk moment van de dag
Makkelijk te maken en in te vriezen
Geniet van de warme, knapperige pretzels rechtstreeks uit de airfryer
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 400 g gezeefde bloem
- 7 g bakpoeder
- 1 zakje gedroogde gist
- 4 el suiker
- 3 tl zout
- 1 geklutste eidooier
- 2 dl warm water
Instructies
- Meng de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en warm water in een kom tot een glad deeg.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol ze op tot bollen.
- Laat de bollen 10 minuten rusten.
- Rol elke bol in drie fasen uit tot slierten ter dikte van een potlood, met pauzes van 10 minuten tussen elke fase.
- Vorm de slierten tot krakelingen (pretzels) en bestrijk ze met de geklutste eidooier.
- Bestrooi de pretzels met de resterende theelepel zout.
- Bak de pretzels 7 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht bier zoals een Duitse pilsner past perfect bij deze knapperige pretzels.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g