Knapperige Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer

Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer

Heerlijke zelfgemaakte pretzels Perfect voor elk moment van de dag Makkelijk te maken en in te vriezen Geniet van de warme, knapperige pretzels rechtstreeks uit de airfryer
Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gezeefde bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 el suiker
  • 3 tl zout
  • 1 geklutste eidooier
  • 2 dl warm water

Instructies

  • Meng de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en warm water in een kom tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol ze op tot bollen.
  • Laat de bollen 10 minuten rusten.
  • Rol elke bol in drie fasen uit tot slierten ter dikte van een potlood, met pauzes van 10 minuten tussen elke fase.
  • Vorm de slierten tot krakelingen (pretzels) en bestrijk ze met de geklutste eidooier.
  • Bestrooi de pretzels met de resterende theelepel zout.
  • Bak de pretzels 7 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een licht bier zoals een Duitse pilsner past perfect bij deze knapperige pretzels.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Brood / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Duitsland