Zelfgemaakte Thaise rode currypasta

Zelfgemaakte Thaise rode currypasta

Breng de smaken van Thailand naar je keuken met deze authentieke rode currypasta. Perfect voor pittige curry's en eenvoudig te maken!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 gedroogde chilipepers
  • 1 g zout
  • 1 el gehakte laos
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 rode sjalot gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gapi trassi, garnalenpasta

Instructies

  • Snijd de steeltjes van de gedroogde chilipepers, halveer ze en verwijder de zaden.
  • Week de chilipepers 15 minuten in warm water tot ze zacht zijn.
  • Hak ondertussen de laos, citroengras, limoenblaadjes en korianderzaad fijn.
  • Snipper de rode sjalot en hak de knoflook fijn.
  • Knijp de geweekte chilipepers uit en hak ze fijn.
  • Maal de chilipepers samen met het zout in een Thaise vijzel tot een gladde pasta.
  • Voeg één voor één de overige ingrediënten toe in de volgorde van de ingrediëntenlijst en maal telkens goed door tot een gladde, samenhangende pasta ontstaat.
  • De rode currypasta is nu klaar voor gebruik of kan worden ingevroren voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Gebruik de currypasta als basis voor Thaise curry's met vlees, vis of groenten. Voeg kokosmelk toe voor een rijke, romige smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer die de pittigheid van de curry verzacht en complimenteert.

Voedingswaarden

Calories: 30 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 1 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Curry's / Kruidenmengsels / Saus
Land van herkomst Thailand
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch