Zoet-Hartige Kermisschotel met Buikspek en Stoofperen
Een traditioneel Brabants kermisgerecht van stoofperen met buikspek, een zoet-hartige combinatie.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg mager gezouten buikspek al dan niet gerookt
- Kaneel pijpkaneel
- 2 kg stoofpeertjes klein van stuk
- Suiker
- Azijn
Instructies
- Schil de peertjes, laat het steeltje eraan en het klokhuis erin.
- Schrap het steeltje schoon.
- Stoof de peertjes gaar met suiker, pijpkaneel en een scheutje azijn.
- Leg het buikspek enige tijd in royaal water om het te ontzouten en kook het vervolgens gaar in royaal schoon water.
- Snijd het gare spek in plakken van ca.
- 1/2 cm.
- Schik de plakken op een schotel en leg de peertjes eromheen met de steeltjes naar het midden van de schotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 2 g | Sugar: 25 g