Zoete Aardappelstamppot met Rauwe Andijvie
Een heerlijke stamppot van zoete aardappel met andijvie en tofu, op smaak gebracht met chilipoeder.
Ingrediënten
- 1 struikje andijvie 300 gram
- 1 teentje knoflook
- 1 grote zoete aardappel bataat
- 2 eetlepels vloeibare bakboter
- 2 grote uien
- 3 aardappels
- 100 ml melk
- 150 gram tofu
- Chilipoeder
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukken.
- Kook de aardappelen in ca.
- 15 minuten gaar in weinig water.
- Pel de uien en knoflook en snijd in snippers.
- Fruit de uien en knoflook zacht in de bakboter op laag vuur.
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi met chilipoeder.
- Voeg de tofureepjes toe en bak mee.
- Was de andijvie en snijd in smalle repen.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen en hete melk puree.
- Meng de uien met tofu en andijvie erdoor.
- Warm goed door en breng op smaak met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met koriander, nootmuskaat en peterselie.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g