Zoete Aardappelstamppot met Rauwe Andijvie

Een smeuïge stamppot van zoete aardappel met fijngesneden rauwe andijvie, geserveerd met knapperig gebakken tofu blokjes en licht gekruid met chilipoeder. De stamppot heeft een warme oranje tint en wordt afgemaakt met gekarameliseerde uien en een vleugje zwarte peper. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, samen met een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met verse andijvie, extra tofu blokjes en een schaaltje chilipoeder. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de levendige kleuren en de smaakvolle texturen van dit winterse vegetarische gerecht.

Zoete Aardappelstamppot met Rauwe Andijvie

Een heerlijke stamppot van zoete aardappel met andijvie en tofu, op smaak gebracht met chilipoeder.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struikje andijvie 300 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote zoete aardappel bataat
  • 2 eetlepels vloeibare bakboter
  • 2 grote uien
  • 3 aardappels
  • 100 ml melk
  • 150 gram tofu
  • Chilipoeder

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Kook de aardappelen in ca.
  • 15 minuten gaar in weinig water.
  • Pel de uien en knoflook en snijd in snippers.
  • Fruit de uien en knoflook zacht in de bakboter op laag vuur.
  • Snijd de tofu in reepjes en bestrooi met chilipoeder.
  • Voeg de tofureepjes toe en bak mee.
  • Was de andijvie en snijd in smalle repen.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen en hete melk puree.
  • Meng de uien met tofu en andijvie erdoor.
  • Warm goed door en breng op smaak met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met koriander, nootmuskaat en peterselie.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch