Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- jampotten
Ingrediënten
- 750 g verse rabarber zonder blad
- 500 g verse aardbeien
- 1 zak geleisuiker speciaal CSM
- 1 theelepel koekkruiden
Instructies
- Was het fruit grondig en maak het schoon.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in grove stukken.
- Verwijder de uiteinden van de rabarberstengels en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Meng in een kom de suiker en koekkruiden door het fruit.
- Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten staan.
- Doe het fruitmengsel in een grote pan en breng het op hoog vuur al roerend aan de kook.
- Laat het mengsel ongeveer 2 minuten goed doorkoken.
- Vul de glazen potten tot aan de rand met de jam.
- Sluit de potten goed af en zet ze een paar minuten ondersteboven.
- Bewaar de jam op een koele en donkere plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geniet van deze heerlijke confituur op versgebakken brood, croissants of als smaakmaker in yoghurt of havermout.Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti vormt een smakelijke aanvulling op de fruitige smaken van deze confituur.Voedingswaarden
Calories: 40 kcal | koolhydraten: 10 g | Sugar: 8 g