Zoete Bietjesstamppot met Ui en Sappige Tartaar

Zoete Bietjesstamppot met Ui en Sappige Tartaar

Geniet van een smaakvolle bietjesstamppot met een zoete twist van appel, uienringen en sappige tartaartjes. Dit voedzame gerecht is perfect voor een koude winteravond en zit boordevol smaak.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels
  • 300 g koolrabi
  • 400 g gekookte bietjes in blokjes of geraspt
  • 2 uien
  • 1 geraspte appel
  • 3 eetlepels umer of boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 4 tartaartjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen en koolrabi fijn en schep er de geraspte appel, umer en kaneel door.
  • Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in een anti-aanbakpan met 1 eetlepel olie tot ze glazig zijn.
  • Schep ze uit de pan en zet apart.
  • Verhit de resterende eetlepel olie in dezelfde pan en bak de tartaartjes aan beide zijden bruin.
  • Bestrooi de tartaartjes met peper en zout naar smaak.
  • Schep de bietjes door de puree en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de stamppot met de gebakken uienringen en de tartaartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed past bij de zoete en hartige smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij