Zoete Duivekater Broden

Traditioneel Nederlands Duivekater brood met een goudbruine, glanzende korst en decoratieve inkepingen, geserveerd met boter op een rustieke houten tafel.

Zoete Duivekater Broden

Traditionele zoete duivekater broden, perfect voor een feestelijk ontbijt. Lekker met roomboter.
Porties: 8
excl. rijstijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei bestrijken
  • 1 ei deeg
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 dl melk lauw
  • 30 gram gist
  • 50 gram boter
  • 500 gram bloem
  • Zout

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom en roer er zout door.
  • Los de gist op in de lauwe melk.
  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel en de melk erin.
  • Schep de helft van de bloem over het kuiltje.
  • Voeg suiker, kaneel en eidooier toe.
  • Giet de afgekoelde boter erbij.
  • Kneed tot een soepel deeg (15 minuten).
  • Sla het deeg op het aanrecht om het luchtiger te maken.
  • Verdeel het deeg in twee porties en laat 45 minuten rijzen.
  • Vorm puntbroden en laat 15 minuten rijzen.
  • Knip de broden in en krul de punten om.
  • Maak inkepingen aan de zijkant.
  • Bestrijk met losgeklopt ei.
  • Bak de broden 40 minuten op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de duivekater warm met roomboter.
Wijnadvies:
Een glas melk of een kopje thee past goed bij deze zoete broden.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Gebak / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw