Zoete Duivekater Broden
Traditionele zoete duivekater broden, perfect voor een feestelijk ontbijt. Lekker met roomboter.
Ingrediënten
- 1 ei bestrijken
- 1 ei deeg
- 100 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 dl melk lauw
- 30 gram gist
- 50 gram boter
- 500 gram bloem
- Zout
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en roer er zout door.
- Los de gist op in de lauwe melk.
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel en de melk erin.
- Schep de helft van de bloem over het kuiltje.
- Voeg suiker, kaneel en eidooier toe.
- Giet de afgekoelde boter erbij.
- Kneed tot een soepel deeg (15 minuten).
- Sla het deeg op het aanrecht om het luchtiger te maken.
- Verdeel het deeg in twee porties en laat 45 minuten rijzen.
- Vorm puntbroden en laat 15 minuten rijzen.
- Knip de broden in en krul de punten om.
- Maak inkepingen aan de zijkant.
- Bestrijk met losgeklopt ei.
- Bak de broden 40 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de duivekater warm met roomboter.
Wijnadvies:
Een glas melk of een kopje thee past goed bij deze zoete broden.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g