Zoete Pompoentaart met Roomkaas en Gember
Deze zoete pompoentaart met een romige vulling van pompoenpuree, roomkaas en een vleugje gember is perfect voor de herfst- en wintermaanden. Het zachte deeg en de kruidige smaak maken dit tot een favoriet bij elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 600 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- ¼ liter water
- 4 eieren
- 120 g basterdsuiker
- 200 g roomkaas
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 2 eetlepels maïzena
- Kaneel naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Boter voor het invetten
Instructies
- Haal het quiche- en taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
- Doe wat boter in een pan en fruit de pompoenblokjes.
- Voeg het water toe en kook de pompoen zachtjes verder totdat deze gaar is.
- Giet af en pureer de pompoen.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Meng in een kom de eieren, basterdsuiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de taartvorm met het pompoenmengsel en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 180°C totdat de vulling stevig en goudbruin is.
- Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas warme, kruidige glühwein in de winter.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 18 g