Zoete Saté met Banaan
Een originele zoet-hartige saté met gehakt en banaan, omhuld met een krokante paprikachipslaag. Perfect voor een zomerse barbecue of maaltijd.
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
Instructies
- Meng 400 gram gehakt met de uitgeperste 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels gembersiroop, zout en peper en vorm er 16 platte schijfjes van.
- Verkruimel 100 gram paprikachips en wentel de schijfjes gehakt erdoor.
- Pel 4 bananen en snijd ze elk in 4 stukken.
- Steek de gehaktschijfjes en de stukjes banaan afwisselend aan de 8 satéstokjes.
- Bak de satéstokjes 20 minuten in een koekenpan in 40 gram boter; keer ze af en toe om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na het bakken.
- Lekker met rijst en een frisse salade.
- Garneer eventueel met wat extra pindasaus.
- Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een gekoelde rosé past goed bij de zoet-hartige smaken.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 30 g