Een rustieke houten tafel met satéstokjes van gegrilde banaan, geglazuurd met een zoete ketjapsaus. De banaan is licht gekaramelliseerd en glanzend, gegarneerd met gehakte pinda’s en een royale drizzle satésaus. Geserveerd op een keramisch bord met partjes limoen en een strooisel van kokosrasp. De achtergrond toont een warme, tropische keuken.

Zoete Saté met Banaan

Een originele zoet-hartige saté met gehakt en banaan, omhuld met een krokante paprikachipslaag. Perfect voor een zomerse barbecue of maaltijd.
Porties: +
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 40 gram boter
  • 400 gram gehakt
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram paprikachips
  • 4 eetlepels pindakaas
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng 400 gram gehakt met de uitgeperste 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels gembersiroop, zout en peper en vorm er 16 platte schijfjes van.
  • Verkruimel 100 gram paprikachips en wentel de schijfjes gehakt erdoor.
  • Pel 4 bananen en snijd ze elk in 4 stukken.
  • Steek de gehaktschijfjes en de stukjes banaan afwisselend aan de 8 satéstokjes.
  • Bak de satéstokjes 20 minuten in een koekenpan in 40 gram boter; keer ze af en toe om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na het bakken.
  • Lekker met rijst en een frisse salade.
  • Garneer eventueel met wat extra pindasaus.
Wijnadvies:
  • Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een gekoelde rosé past goed bij de zoet-hartige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fruit / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Fusion / Indonesië / Nederland
Jaargetijde: Zomer