Zoetzure saus met ananas en gember
Deze zelfgemaakte zoetzure saus met ananas en gember is heerlijk bij oriëntaalse gerechten. Zoet, pittig en perfect in balans!
Ingrediënten
- 1 dl water
- 1 klein blikje ananas
- 1 el ketjap
- 2 el maïzena
- 2 el water
- 4 el azijn
- 5 bolletjes gember
- 5 el keukenstroop
Instructies
- Smelt de keukenstroop op een zacht vuur.
- Voeg de azijn, ketjap, het water en het sap uit het blikje ananas toe.
- Roer de maïzena los met 2 eetlepels water en voeg toe aan de saus.
- Breng het geheel aan de kook.
- Snijd de gember fijn en hak 2 schijven ananas in stukjes.
- Voeg de gember en ananasstukjes toe aan de saus.
- Laat even doorkoken tot de saus indikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk als dipsaus of over een wokgerecht met rijst en groenten. Wijnadvies: Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Riesling.
Heerlijk als dipsaus of over een wokgerecht met rijst en groenten. Wijnadvies: Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 85 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.1 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 17 g