Zoetzure saus met ananas en gember

Zoetzure saus met ananas en gember

Deze zelfgemaakte zoetzure saus met ananas en gember is heerlijk bij oriëntaalse gerechten. Zoet, pittig en perfect in balans!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl water
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 el ketjap
  • 2 el maïzena
  • 2 el water
  • 4 el azijn
  • 5 bolletjes gember
  • 5 el keukenstroop

Instructies

  • Smelt de keukenstroop op een zacht vuur.
  • Voeg de azijn, ketjap, het water en het sap uit het blikje ananas toe.
  • Roer de maïzena los met 2 eetlepels water en voeg toe aan de saus.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Snijd de gember fijn en hak 2 schijven ananas in stukjes.
  • Voeg de gember en ananasstukjes toe aan de saus.
  • Laat even doorkoken tot de saus indikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk als dipsaus of over een wokgerecht met rijst en groenten.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 85 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.1 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Groenten / Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch