Zomerse Groentenstamppot met Runderworstjes
Een frisse zomerse stamppot met groenten, runderworstjes en een romige basilicumdressing voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
- Bosuitjes
- 100 g bospeentjes
- 250 g spinazie
- 1 tomaat
- 4 takjes basilicum
- 500 g aardappels
- Zout
- Versgemalen peper
- 250 g runderworstjes
- 25 g boter
- ½ bekertje zure room
Instructies
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Schrap de peentjes en snijd ze in stukjes.
- Was de spinazie.
- Was de tomaat, snijd hem in vieren, verwijder het vocht en de pitjes, en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Hak de basilicum fijn.
- Kook de aardappelen ± 10 minuten in weinig water met zout.
- Voeg de bosui, wortel en spinazie toe en kook alles nog ± 10 minuten gaar.
- Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de runderworstjes in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze door elkaar.
- Roer de zure room en basilicum door de stamppot en schep de stukjes tomaat erdoor.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de stamppot met een frisse groene salade of een stuk knapperig brood.
Wijnadvies:
Een frisse rosé past goed bij de zomerse smaken van de stamppot en de worstjes.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g