Zomerse Groentenstamppot met Runderworstjes

Zomerse groentenstamppot met runderworstjes, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met verse peterselie en een rijke jus.

Zomerse Groentenstamppot met Runderworstjes

Een frisse zomerse stamppot met groenten, runderworstjes en een romige basilicumdressing voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Bosuitjes
  • 100 g bospeentjes
  • 250 g spinazie
  • 1 tomaat
  • 4 takjes basilicum
  • 500 g aardappels
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 250 g runderworstjes
  • 25 g boter
  • ½ bekertje zure room

Instructies

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Schrap de peentjes en snijd ze in stukjes.
  • Was de spinazie.
  • Was de tomaat, snijd hem in vieren, verwijder het vocht en de pitjes, en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Kook de aardappelen ± 10 minuten in weinig water met zout.
  • Voeg de bosui, wortel en spinazie toe en kook alles nog ± 10 minuten gaar.
  • Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de runderworstjes in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze door elkaar.
  • Roer de zure room en basilicum door de stamppot en schep de stukjes tomaat erdoor.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de stamppot met een frisse groene salade of een stuk knapperig brood.
Wijnadvies:
Een frisse rosé past goed bij de zomerse smaken van de stamppot en de worstjes.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer