Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel

Een kleurrijke zomerse rijstschotel met luchtige gele rijst, gemengd met maïs, worteltjes en doperwten. Sappige gegrilde kalkoenfilet, gemarineerd in een Mexicaanse citruskruidenmix, ligt er mooi bovenop. Vers gesneden sinaasappelpartjes en geraspte sinaasappelschil geven een frisse touch. Krokante tortillachips worden erbij geserveerd voor extra crunch. Op de achtergrond liggen verse sinaasappels, extra kalkoenfilets en een kommetje Mexicaanse kruidenmix op een houten snijplank. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de zomerse kleuren en uitnodigende texturen van dit smaakvolle gerecht.

Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel

Een kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met gegrilde kalkoen, sinaasappel en tortillachips.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zakje worteltjes en doperwten 350 gram
  • 2 eetlepels olijfolie voor de rijst
  • 2 eetlepels olijfolie voor de marinade
  • 250 gram kippenbouillon van tablet
  • 250 gram rijst
  • 250 gram tomaten in stukjes
  • 350 gram kalkoenfilet
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • Tortillachips optioneel

Instructies

  • Verhit 2 el olie in een hapjespan, bak de rijst en ui 2 minuten.
  • Pers de knoflook erbij en voeg de tomaten toe, bak 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij, dek af en kook 5 minuten.
  • Voeg worteltjes en doperwten toe, roer en kook 10 minuten.
  • Meng sinaasappelsap, rasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade.
  • Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met marinade en laat 5 minuten intrekken.
  • Schep de maïs door de rijst en verwarm 5 minuten.
  • Rooster de kalkoenfilets 4-5 minuten in een grillpan.
  • Verdeel de rijst over borden en leg de kalkoenfilets erop.
  • Serveer met tortillachips.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met tortillachips.
Wijnadvies:
Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Rijst
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Alle Jaargetijden