Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel
Een kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met gegrilde kalkoen, sinaasappel en tortillachips.
Ingrediënten
- 1 blik maïs uitgelekt
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1 ui gesnipperd
- 1 zakje worteltjes en doperwten 350 gram
- 2 eetlepels olijfolie voor de rijst
- 2 eetlepels olijfolie voor de marinade
- 250 gram kippenbouillon van tablet
- 250 gram rijst
- 250 gram tomaten in stukjes
- 350 gram kalkoenfilet
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- Tortillachips optioneel
Instructies
- Verhit 2 el olie in een hapjespan, bak de rijst en ui 2 minuten.
- Pers de knoflook erbij en voeg de tomaten toe, bak 2 minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij, dek af en kook 5 minuten.
- Voeg worteltjes en doperwten toe, roer en kook 10 minuten.
- Meng sinaasappelsap, rasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade.
- Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met marinade en laat 5 minuten intrekken.
- Schep de maïs door de rijst en verwarm 5 minuten.
- Rooster de kalkoenfilets 4-5 minuten in een grillpan.
- Verdeel de rijst over borden en leg de kalkoenfilets erop.
- Serveer met tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tortillachips.
Wijnadvies:
Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g