Zomerse vruchtensalade met bladerdeegkap en smoothie

Zomerse vruchtensalade met bladerdeegkap en smoothie

Een feestelijk zomer­dessert met frisse vruchtensalade onder een krokant bladerdeeghoedje en een romige bosbessmoothie ernaast geserveerd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ bakje aardbeien
  • ¼ ananas
  • 2 balletjes vanille-ijs
  • ½ bakje bevroren bosbessen
  • 8 plakken bladerdeeg diepvries
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 losgeklopt ei
  • ½ bakje frambozen
  • ¼ bakje rode bessen
  • ¼ mango
  • 1 eetlepel poedersuiker van Gilse
  • 2 kiwi's
  • ½ eetlepel vanillesuiker Dr. Oetker
  • 100 g ijskoude gepureerde vruchten
  • 250 g vruchtenyoghurt

Instructies

  • Snijd het fruit klein.
  • Meng het gesneden fruit in een kom en besprenkel met citroensap en poedersuiker.
  • Neem 100 g van het fruitmengsel en pureer dit fijn in een blender.
  • Zet het gepureerde fruitmengsel in de diepvries voor de smoothie.
  • Zet de rest van het fruit afgedekt in de koelkast.
  • Laat de bladerdeegplakken ontdooien.
  • Bestrijk vier plakken licht met water.
  • Leg de overige plakken erop en rol licht aan met een deegroller.
  • Steek met een ronde steker vier plakken uit.
  • Leg deze omgekeerd op bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei.
  • Laat even rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de bladerdeegplakjes in ca.
  • 10 minuten goudgeel en gaar.
  • Haal uit de oven, laat even staan en snijd door met een kartelmes.
  • Meng voor de smoothie de bosbessen, gepureerde vruchten, yoghurt, vanillesuiker en vanille-ijs in de blender.
  • Laat het geheel ca.
  • 2 minuten draaien.
  • Giet de smoothie in glaasjes en zet in de diepvries tot gebruik.
  • Plaats de bodem van het bladerdeeg in het midden van een bord.
  • Verdeel de vruchtensalade erop en plaats het kapje van bladerdeeg erbovenop.
  • Serveer de smoothie ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bak de bladerdeeghoedjes een dag van tevoren en bewaar ze in een koekblik tot gebruik.
Wijnadvies:

Een Australische Rosé van Hardys VR vormt een frisse, zoete tegenhanger bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 713 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 12 g | Vet: 42 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Smoothies / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer