Zomerse vruchtensalade met bladerdeegkap en smoothie
Een feestelijk zomerdessert met frisse vruchtensalade onder een krokant bladerdeeghoedje en een romige bosbessmoothie ernaast geserveerd.
Ingrediënten
- ½ bakje aardbeien
- ¼ ananas
- 2 balletjes vanille-ijs
- ½ bakje bevroren bosbessen
- 8 plakken bladerdeeg diepvries
- sap van 1/2 citroen
- 1 losgeklopt ei
- ½ bakje frambozen
- ¼ bakje rode bessen
- ¼ mango
- 1 eetlepel poedersuiker van Gilse
- 2 kiwi's
- ½ eetlepel vanillesuiker Dr. Oetker
- 100 g ijskoude gepureerde vruchten
- 250 g vruchtenyoghurt
Instructies
- Snijd het fruit klein.
- Meng het gesneden fruit in een kom en besprenkel met citroensap en poedersuiker.
- Neem 100 g van het fruitmengsel en pureer dit fijn in een blender.
- Zet het gepureerde fruitmengsel in de diepvries voor de smoothie.
- Zet de rest van het fruit afgedekt in de koelkast.
- Laat de bladerdeegplakken ontdooien.
- Bestrijk vier plakken licht met water.
- Leg de overige plakken erop en rol licht aan met een deegroller.
- Steek met een ronde steker vier plakken uit.
- Leg deze omgekeerd op bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei.
- Laat even rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de bladerdeegplakjes in ca.
- 10 minuten goudgeel en gaar.
- Haal uit de oven, laat even staan en snijd door met een kartelmes.
- Meng voor de smoothie de bosbessen, gepureerde vruchten, yoghurt, vanillesuiker en vanille-ijs in de blender.
- Laat het geheel ca.
- 2 minuten draaien.
- Giet de smoothie in glaasjes en zet in de diepvries tot gebruik.
- Plaats de bodem van het bladerdeeg in het midden van een bord.
- Verdeel de vruchtensalade erop en plaats het kapje van bladerdeeg erbovenop.
- Serveer de smoothie ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bak de bladerdeeghoedjes een dag van tevoren en bewaar ze in een koekblik tot gebruik. Wijnadvies:
Een Australische Rosé van Hardys VR vormt een frisse, zoete tegenhanger bij dit gerecht.
Bak de bladerdeeghoedjes een dag van tevoren en bewaar ze in een koekblik tot gebruik. Wijnadvies:
Een Australische Rosé van Hardys VR vormt een frisse, zoete tegenhanger bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 713 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 12 g | Vet: 42 g