Pompoensoep Bij het najaar hoort, zeker in Italië, de Pompoen en zeker in de vorm van soep (zuppa of minestrone di zucca). Een heerlijke warme hap op een koude najaars- of winterdag. Zelfs de warme kleur van deze donkeroranje soep heeft een herfstachtig tintje. Is het pompoenenseizoen (bijna) ten einde, dan kun je onderstaand recept alvast bewaren tot volgend jaar.
Fruit de uien in de boter (of olie) tot deze glazig worden, voeg de pompoen en aardappel toe en roer een paar minuten om.
Voeg de bouillon toe en laat het rustig doorkoken tot alles goed gaar is (half uur tot drie kwartier).
Pureer met de staafmixer de soep tot een gladde brei.
Soep iets te dik? Voeg dan een beetje bouillon of water toe.
Voor liefhebbers van kerriepoeder, ook dat geeft een lekkere smaak aan de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:Voeg op het bord een klodder crème fraîche of zure room toe In Italië wordt de pompoensoep veelal geserveerd met stukjes gebakken brood (croutons), een scheut olijfolie en Parmezaanse kaas (of Grana Padano). Zeker de moeite waard om deze variant eens uit te proberen serveer pompoensoep eens in een gebruikt conservenblik