Zuppa Inglese van A. Steengracht
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 3 eetlepels suiker
- 3 eierdooiers
- 2 eetlepels bloem
- geraspte citroenschil
- ½ vanillestokje merg ervan
- 4 deciliter melk
- 1 eetlepel boter
- 1 cake
- rum
- crème de cacao
- geconfijte vruchten
- 3 eiwitten
- 60 gram suiker
Instructies
- Drie eetlepels suiker, 3 eierdooiers, 2 eetlepels bloem, geraspte citroenschil en het merg van het halve vanillestokje flink dooreen roeren in een steelpan.
- Al kloppende de kokende melk toevoegen.
- Op het vuur de massa al roerende tegen de kook aanbrengen en het 4 minuten onder voortdurend roeren tegen de kook aan houden.
- De pan van het vuur nemen en de boter toevoegen en de massa afkoelen.
- De cake in plakken snijden en de helft der plakken besprenkelen met rum, de andere helft met crème de cacao.
- Enkele geconfijte vruchten zeer fijn snijden.
- De bodem van een vuurvaste schotel bedekken met een deel der koud geworden vanille-crème, hierop de met rum besprenkelde cake plaatsen, daarna bedekken met de overige vanille-crème en fijn gehakte vruchten.
- Hierop de cake besprenkeld met crème de cacao.
- Intussen drie eiwitten zeer stijf slaan en aldoor kloppende 60 gram suiker toevoegen.
- Hiermee de cake bedekken en de schotel 20 minuten in een matig warme oven bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koud serveren.