Zuppa Inglese van A. Steengracht

Zuppa Inglese van A. Steengracht

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eierdooiers
  • 2 eetlepels bloem
  • geraspte citroenschil
  • ½ vanillestokje merg ervan
  • 4 deciliter melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 cake
  • rum
  • crème de cacao
  • geconfijte vruchten
  • 3 eiwitten
  • 60 gram suiker

Instructies

  • Drie eetlepels suiker, 3 eierdooiers, 2 eetlepels bloem, geraspte citroenschil en het merg van het halve vanillestokje flink dooreen roeren in een steelpan.
  • Al kloppende de kokende melk toevoegen.
  • Op het vuur de massa al roerende tegen de kook aanbrengen en het 4 minuten onder voortdurend roeren tegen de kook aan houden.
  • De pan van het vuur nemen en de boter toevoegen en de massa afkoelen.
  • De cake in plakken snijden en de helft der plakken besprenkelen met rum, de andere helft met crème de cacao.
  • Enkele geconfijte vruchten zeer fijn snijden.
  • De bodem van een vuurvaste schotel bedekken met een deel der koud geworden vanille-crème, hierop de met rum besprenkelde cake plaatsen, daarna bedekken met de overige vanille-crème en fijn gehakte vruchten.
  • Hierop de cake besprenkeld met crème de cacao.
  • Intussen drie eiwitten zeer stijf slaan en aldoor kloppende 60 gram suiker toevoegen.
  • Hiermee de cake bedekken en de schotel 20 minuten in een matig warme oven bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië