Zwarte pruimenijs

Zwarte pruimenijs

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde pruimen
  • 2 dl. martini rossi
  • 7.5 dl. melk
  • 2 st. vanillestokjes open gesneden
  • 250 gram eidooier
  • 300 gram suiker
  • 25 gram vanillesuiker
  • 750 gram mascarpone

Instructies

  • Verwijder de pitten uit de pruimen en marineer ze 1 uur in Martini Rossi.
  • Maak ondertussen de ijscompositie, doe de melk in de pan en breng deze aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en klop deze goed los.
  • Giet al roerende de hete melk bij de dooiers, doe de massa terug in de pan en maak de eidooiers op matig vuur gaar.
  • Giet de massa in de blender en voeg de mascarpone toe, draai dit kort op de hoogste stand tot een homogene massa.
  • Zeef de compositie door een bolzeef en laat het afkoelen.
  • (eventueel geforceerd op ijswater.)
  • Snijd de pruimen in stukken en meng dit samen met de helft van de martini door de compositie.
  • Maak de ijsmachine goed schoon met een desinfectiemiddel en draai het ijs op als het tot kamertemperatuur is afgekoeld.
  • Bewaar het ijs goed afge¬dekt in een gastronormbak in de diepvries.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs