Zwarte spaghetti met garnalen en kervelsaus

Een elegant bord zwarte inktvispasta met sappige roze garnalen, overgoten met een romige kervelsaus. De spaghetti is mooi gedraaid, terwijl hele garnalen en verse kervel voor een verfijnde garnering zorgen. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje extra saus. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de diepe kleur van de pasta en het contrast met de lichte saus en garnalen.

Zwarte spaghetti met garnalen en kervelsaus

Heerlijke zwarte spaghetti met garnalen in een romige kervelsaus, een smaakvol en elegant pastagerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel allesbinder
  • Bosje verse kervel
  • 2 eetlepels droge martini
  • 250 gram garnalen
  • 200 gram spaghetti Nero di seppia zwarte spaghetti
  • 250 ml slagroom
  • Half visbouillontablet
  • Zout

Instructies

  • Kook de slagroom in en verkruimel het bouillontablet erin.
  • Voeg de martini toe en verwarm mee.
  • Knip 2/3 van de kervel fijn en bewaar de rest voor garnering.
  • Houd 4 garnalen apart voor garnering en ontdoe de rest van de staart.
  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Bind de saus met allesbinder en warm de garnalen en kervel 1 minuut mee.
  • Verdeel de spaghetti over borden, schenk de saus erover en garneer met garnalen en kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden