Zwarte Spaghetti met Romige Garnalensaus
Dit Italiaans gerecht is een elegant en snel te bereiden tussengerecht uit de Italiaanse keuken. De Zwarte Spaghetti met Romige Garnalensaus combineert romige saus van garnalen met een vleugje martini, een perfecte snelle pasta.
Ingrediënten
- 1 theelepel allesbinder
- 2 bakjes cocktailgarnalen à 125 gram
- ½ visbouillontablet
- 2 eetlepels droge martini
- bosje verse kervel
- 250 ml slagroom
- zout
- 200 gram spaghetti nero di seppia
Instructies
- Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en laat deze 1 minuut inkoken.
- Verkruimel het visbouillontablet boven de slagroom en roer totdat deze volledig is opgelost.
- Voeg de martini toe en verwarm het geheel mee.
- Knip 2/3 deel van de kervel fijn en bewaar de rest voor de garnering.
- Houd 4 garnalen achter voor de garnering en ontdoe de rest van de staart.
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bind de saus met de allesbinder en laat de garnalen en de fijngesneden kervel 1 minuut met de saus meewarmen.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden, schenk de saus erover en garneer met de achtergehouden garnalen en de overgebleven kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en knapperig stokbrood om de saus op te deppen.Wijnadvies:
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 440 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 20 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g