Zwarte Spaghetti met Romige Garnalensaus

Zwarte inktvispasta geserveerd met een romige garnalensaus, belegd met roze garnalen, verse peterselie en een snufje geraspte kaas. Geserveerd op een wit keramisch bord met een glas witte wijn op de achtergrond, in warm natuurlijk licht.

Zwarte Spaghetti met Romige Garnalensaus

Dit Italiaans gerecht is een elegant en snel te bereiden tussengerecht uit de Italiaanse keuken. De Zwarte Spaghetti met Romige Garnalensaus combineert romige saus van garnalen met een vleugje martini, een perfecte snelle pasta.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
kostprijs per persoon € 6,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel allesbinder
  • 2 bakjes cocktailgarnalen à 125 gram
  • ½ visbouillontablet
  • 2 eetlepels droge martini
  • bosje verse kervel
  • 250 ml slagroom
  • zout
  • 200 gram spaghetti nero di seppia

Instructies

  • Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en laat deze 1 minuut inkoken.
  • Verkruimel het visbouillontablet boven de slagroom en roer totdat deze volledig is opgelost.
  • Voeg de martini toe en verwarm het geheel mee.
  • Knip 2/3 deel van de kervel fijn en bewaar de rest voor de garnering.
  • Houd 4 garnalen achter voor de garnering en ontdoe de rest van de staart.
  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bind de saus met de allesbinder en laat de garnalen en de fijngesneden kervel 1 minuut met de saus meewarmen.
  • Verdeel de spaghetti over 4 borden, schenk de saus erover en garneer met de achtergehouden garnalen en de overgebleven kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse groene salade en knapperig stokbrood om de saus op te deppen.

Wijnadvies:

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 20 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Saus / Tussengerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden