Zwitserse kaasfondue van Allerhande

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 4 dl droge witte wijn
  • ½ el citroensap
  • 300 gr Gruyère geraspte
  • 300 gr emmentaler geraspte
  • 3 el maizena
  • 4 el kirsch
  • nootmuskaat
  • versgemalen witte peper

Instructies

  • Knoflook halveren en hiermee fonduepan aan binnenzijde inwrijven.
  • In fonduepan wijn en citroensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
  • Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
  • In kopje maizena met kirsch tot glad papje roeren.
  • Maizenapapje door kaasfondue mengen en fondue al roerend laten binden.
  • Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
  • Lekker met knapperig stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van een speciale kaasfonduepan van aardewerk (caquelon) kunt u ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken.
Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier, de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Zwitserland